Adobe Photoshop Basis › Lerio

Adobe Photoshop Basis Adobe Photoshop Basis

Adobe Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld door Adobe voor het bewerken van foto's en ander digitaal beeldmateriaal, via de computer.

Bent u een beginnende gebruiker van Photoshop, of wilt u de basis van Photoshop beter onder de knie krijgen, dan is de Photoshop Basiscursus zeker aan te raden. Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in de structuur en werkwijze van Photoshop.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die fotografische afbeeldingen wil manipuleren en bewerken. Denk aan fotografen, vormgevers, gamedevelopers, media vormgevers, video- en animatiemakers.

In de nieuwste versie van Photoshop, Photoshop Creative Cloud (CC), is er ten opzichte van vorige versies nóg meer mogelijk om afbeeldingen te verbeteren, retoucheren en manipuleren. Adobe CC is onderdeel is van de Creative Cloud waarmee u overal het werk kunt opslaan, openen en delen.

Wat gaat u doen tijdens de cursus?

In de basiscursus ligt de nadruk op het toepassen van de basisfuncties van Photoshop. Tijdens de Photoshop training leert u onder andere montages en vrijstaande afbeeldingen te maken en het toepassen van effect- en correctiefilters. Verder worden kleurcorrecties en consequenties hiervan voor het drukproces behandeld.

De docent legt gedurende de dag klassikaal de diverse onderwerpen uit, waarna er praktijkgerichte oefeningen gemaakt worden. Ook is er tijdens de cursus voldoende ruimte voor het stellen van specifieke vragen.

Welke onderwerpen worden behandeld?

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het verkennen van het beeldscherm en de uitgebreide gereedschapskist
  • Het uitsnijden (vrij maken) van onderwerpen op een foto
  • Het werken met meerdere lagen
  • Het belang van resoluties van gedigitaliseerde beelden
  • Digitale foto’s corrigeren en verbeteren
  • Retoucheren en kleurcorrecties maken & creatieve toepassingen met filters
  • Tekst & teksteffecten
  • Schaduwen en reflecties maken
  • Photoshop technieken, zoals selecties, maskers, lagen, teksteffecten, enz
  • Bestandsformaten zoals Tiff, EPS, PICT, GIF en JPEG

Welke voorkennis is nodig?

Voor deelname aan de cursus is geen specifiek voorkennis vereist.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Bij aanvang van de cursus ontvangt u het rijkelijk geïllustreerde cursusboek ‘Photoshop ’ met oefenbestanden. Het cursusboek is een uitstekend naslagwerk om na de cursus de behandelde onderwerpen nog eens door te nemen.

Voor de Adobe Photoshop trainingen beschikt Lerio in heel Nederland over goed ingerichte trainingsruimtes. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Bij een dagtraining wordt er een lunch aangeboden.

Certificaat
Met deze cursus legt u de basis om u verder te bekwamen in Photoshop. Na het afronden van de cursus ontvangt u het certificaat ‘Adobe Photoshop ’ van Lerio.

Vervolgcursussen