Behaal uw MOS certificering | Lerio

MOS certificering

MOS certificering

Met het wereldwijd erkende MOS (Microsoft Office Specialist) certificaat bewijs je dat je een Microsoft Office Specialist, Microsoft Office Expert of Microsoft Office Master bent. je vaardigheden op het gebied van de Microsoft Office systemen wordt door middel van een examen uitvoerig getoetst.

Waarom een MOS certificering?

Het behalen van een wereldwijd erkend MOS certificaat heeft zowel voordelen voor de medewerker als voor de werkgever. Zo toont onafhankelijk onderzoek aan dat bedrijven met gecertificeerde werknemers productiever zijn dan bedrijven met werknemers zonder certificering. Ook is aangetoond dat gecertificeerde werknemers met meer gemak en plezier hun werk uitvoeren. Verder blijkt dat werknemers met een MOS certificering eerder in aanmerking voor een vacature.

Het MOS examen

Elk MOS examen duurt vijftig minuten. Leg je meerdere examens achter elkaar af, dan gaat de tijd iedere keer opnieuw in. Tijdens het examen is een examinator aanwezig. Verder mag je tijdens het MOS examen geen naslagwerken gebruiken.

Na het succesvol ronden van het examen, ontvang je van Microsoft het officiële MOS certificaat.

Voor wie de MOS certificering geschikt?

De certificering is geschikt voor iedere Microsoft Office gebruiker; van eindgebruikers tot helpdeskmedewerkers.

Verschillende niveaus

De Microsoft Office Specialist (MOS) certificering kent de volgende niveaus: MOS Specialist, MOS Expert en MOS Master. Voor het behalen van een MOS Expert certificering is het voortraject MOS Specialist vereist. Een MOS Expert certificering is een voorwaarde om deel te nemen aan een MOS Master traject.

De lijst met deelnemende examens en meer informatie over de MOS certificering vindt u op de website van Microsoft.

Uit onderzoek blijkt dat het salaris van Microsoft Office Specialisten 12% hoger ligt dan dat van niet gecertificeerde collega’s.

Hoe kunt u zich voorbereiden op het MOS examen?

Om goed voorbereid aan het MOS-certificeringsexamen deel te nemen, kan je voorafgaand aan het examen een cursus met proefexamen bij Lerio volgen. Alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om aan het examen deel te nemen worden je hier aangereikt. Zo ben je snel en doelgericht op weg naar uw MOS-certificering.

Een MOS examen afleggen?

Voor het afleggen van één van de online MOS examens kan je terecht in onze vestiging in Groningen. Ben je geïnteresseerd in het behalen van een MOS certificering, neem dan contact met ons op voor het inplannen van het examen.