OneNote Class Notebook toepassen in het onderwijs

OneNote Class Notebook

OneNote Class Notebook

OneNote Class Notebook is een app binnen Office 365 voor het onderwijs waarmee OneNote gebruikt kan worden binnen een schoolomgeving. Met OneNote Class Notebook kunnen docenten en studenten slimmer, efficiënter én leuker samenwerken. Door als docent gebruik te maken van deze applicaties ben je productiever en bespaar je tijd in de voorbereiding en evaluatie van je lessen.

Waarom Office 365 OneNote Class Notebook?

Het gebruiken van OneNote Class Notebook binnen het onderwijs biedt vele voordelen:

 • Maak en geef interactieve lessen
  Met behulp van OneNote Class Notebook maakt en geeft u interactieve lessen.
  Met behulp van OneNote Class Notebook maak je en geef je interactieve lessen. Zo sluit je gemakkelijk bestaande lessen in je klasnotitieblok in om aangepaste lesplannen te maken en voeg je met één druk op de knop audio- en video-opnamen in. Ook kan je, en uw leerlingen, gebruik maken van hulpprogramma’s voor tekenen om te markeren, aantekeningen te maken op dia’s, grafieken te schetsen en handgeschreven notities maken. Ook heb je dankzij OneNote Class Notebook géén hand-outs meer te printen, want de leerlingen kunnen deze ophalen in de inhoudsbibliotheek.
 • Gemakkelijk samenwerken en feedback geven
  OneNote Class Notebook biedt u de mogelijkheid rechtstreeks in een privénotitieblok van een leerling/studenten te typen of schrijven en biedt hiermee geïndividualiseerde ondersteuning. Ook kan de docent eenvoudig realtimefeedback en coaching bieden, wat de samenwerking tussen de docent en student veréénvoudigd. Het klasnotitieblok bevat tenslotte ook nog een samenwerkingsruimte waarin studenten allemaal een bijdrage kunnen leveren bij bijvoorbeeld groepsopdrachten.
   
 • Eenvoudig cursusinhoud organiseren

  Creeër overzicht en werk efficiënt met de OneNote Class Notebook. Je bewaart al het nodige materiaal in een OneNote-klasnotitieblok en gebruikt de bijbehorende zoekfunctie om te vinden waar je naar op zoek bent (zelfs tekst in afbeeldingen en handschrift). Je notitieblokken worden automatisch opgeslagen en kunnen op elk gewenst moment, op elk willekeurig apparaat bekeken worden; online óf offline.

Gratis beschikbaar!

OneNote Class NoteBook is gratis voor alle docenten die een Office 365 for Education account hebben. Je vindt de OneNote Class Notebook app in de Office 365 wafel (App Launcher) en op de ‘mijn apps’ pagina. Ook is er een gratis invoegtoepassing beschikbaar voor OneNote 2013 of 2016 (de desktop versies).

"Dankzij Office 365 kan er nu gemakkelijker online worden samengewerkt en zijn onze medewerkers flexibeler."

Tessa Koster

- ROC Friese Poort

Bekijk de complete case

Zelf werken met OneNote Class NoteBook?

Met een team gepassioneerde trainers verzorgen wij diverse cursussen en workshops die gericht zijn op specifieke Office 365 onderwerpen, zoals OneNote Class Notebook. Lerio verzorgt deze cursussen als maatwerk, toegespitst op uw bedrijf, team of medewerker.

Wil je weten wat OneNote Class Notebook voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op met ons. Bel naar 0800 - 235 8888 of laat via het onderstaande formulier je gegevens achter zodat wij je kunnen informeren.