Microsoft Teams toepassen in het onderwijs

Teams in het onderwijs

Microsoft Teams in het onderwijs

Teams is een, op chat gebaseerde, samenwerkingsapp die de onderlinge communicatie en kennisdeling binnen groepen vereenvoudigd. Microsoft Teams biedt namelijk één locatie aan voor mensen, gesprekken, online vergaderingen, bestanden en méér. Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft Office 365 en is hiermee sterk geïntegreerd met jouw vertrouwde Office-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint.

Waarom Microsoft Teams?

 • Chatten
  Microsoft Teams ondersteunt een permanente chat, evenals een chat met discussielijn om iedereen betrokken te houden. Teamgesprekken zijn standaard zichtbaar voor het gehele team, maar uiteraard zijn privégesprekken ook mogelijk. Skype is binnen Microsoft Teams volledig geïntegreerd en dit betekent dat teams kunnen deelnemen aan video- en spraakvergaderingen. Ook bevat Teams een handige zoekfunctie waarmee binnen chats gemakkelijk gezocht kan worden op bepaalde uitspraken of afspraken.
   
 • Sterk geïntegreerd
  Microsoft Teams brengt alle Office 365 onderdelen samen. U heeft alle benodigd programma’s en gegevens binnen handbereik, want Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI en Delve zijn ingebouwd in Microsoft Teams.
 • Géén standaardoplossing
  Elk team is uniek en er is géén standaardoplossing voor samenwerking. Office 365 heeft hier rekening mee gehouden. Microsoft Teams is zo ontworpen dat het voldoet aan de unieke behoefte van ieder team.
   
 • Óók voor extern gebruik
  Microsoft Teams vereenvoudigd zowel de interne samenwerking, als de externe samenwerking. U kunt namelijk iedereen die u wilt toevoegen tot Teams. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid te chatten en informatie te delen met iemand van buiten de organisatie.

Microsoft teams binnen het onderwijs

Het toepassen van Microsoft Teams binnen het onderwijs brengt docenten en studenten bijeen. Creëer eenvoudig samenwerkende klaslokalen, communiceer met schoolpersoneel en maak gemakkelijk en snel verbinding met professionele onderwijsgroepen. Gebruikt Teams als online communicatie platform waaraan iedereen uit de klas of werkgroep kan deelnemen of maak gebruik van de optie ‘bestanden’ om documenten te delen. Verder beschikt Microsoft Teams, speciaal voor lesgroepen, over de functie ‘opdrachten’. Gebruik deze functie voor het voor het klaarzetten van opdrachten voor de studenten, waarna het ingeleverde werk online kan worden beoordeeld.

"Dankzij Office 365 kan er nu gemakkelijker online worden samengewerkt en zijn onze medewerkers flexibeler."

Tessa Koster

- ROC Friese Poort

Bekijk de complete case

Toegang tot Microsoft Teams

Wanneer u beschikt over Office 365 voor het Onderwijs dan heeft u ook toegang tot Microsoft Teams.

Zelf werken met Microsoft Teams?

Met een team gepassioneerde trainers verzorgen wij diverse cursussen en workshops die gericht zijn op specifieke Office 365 onderwerpen, zoals Microsoft Teams. Lerio verzorgt deze cursussen als maatwerk, toegespitst op uw bedrijf, team of medewerker.

Wilt u weten wat Microsoft Teams voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op met ons. Bel naar 0800 - 235 8888 of laat via het onderstaande formulier uw gegevens achter zodat wij u kunnen informeren.